free website builder

Ed van Weeren

Ed van Weeren werd geboren in 1946 te Amsterdam.
De beeldhouwer John Abel was zijn eerste leermeester, waarbij het accent lag op het gebruik van hout. Het werken met hout neemt ook nu nog steeds een speciale plaats in bij de keuze van het materiaal voor een nieuwe sculptuur. Verder inzicht in ruimtelijk denken en werken met andere materialen, zoals klei en brons, zijn verkregen onder leiding van Marja Thijssen, beeldhouwster/keramiste. 

Sinds 2001 is hij full-time bezig met vormgeven, afwisselend in zijn atelier in Almere en in "En face de l'├ęglise" (Le Rialet, Frankrijk).

In Frankrijk werd voor het eerst begonnen met het maken van metalen beelden, het idee hierachter is dat 's winters de tuin er altijd zo triest uitziet, terwijl dat met een leuk gekleurd beeld toch makkelijk op te lossen is. Metaal is gekozen omdat het buiten weinig onderhoud vergt. Hout, keramiek en veel zachte steensoorten hebben beduidend meer onderhoud nodig. Natuurlijk komen de harde steensoorten zoals graniet ook voor buiten in aanmerking, maar dan is er wel iets meer (tijd en speciaal gereedschap) nodig voor de vervaardiging van een beeld dan bij keramiek of zachte steen.  

Hieronder kunt u een categorie objecten kiezen.

De Lijst met OBJECT Info geeft meer informatie over afmetingen en soort gebruikte materialen